Hallo allemaal,

Vandaag was het weer tijd voor mijn jaarlijks onderzoek bij de dierenarts.

Ik ben altijd heel bij als ik met de auto weg mag, maar al snel verveelt het mij dan ook weer en wil ik naar buiten om op nieuwe plaatsen te gaan snuffelen.

Bij de dierenarts hebben baasje en ik even moeten wachten in de wachtzaal. Er waren nog andere vrienden van mij binnen voor een onderzoek.

En toen … was het mijn beurt.

Eerst moest ik op de weegschaal gaan staan. Ik ben er allemaal niet zo scheutig op. Maar wat moet, moet.

De dokter zei dat ik 300 gram was aan- of bijgekomen, of hoe zeggen ze dat.

Dat is niet zo goed, want er mag best eigenlijk 1 kilo vanaf. Niettegenstaande ben ik nog altijd heel energiek, fit en voel ik me goed. Maar het is toch opletten geblazen. Minder snoep en tussendoortjes.

Verder zette baasje mij op de onderzoekstafel. De twee dokters hebben mij dan van kop tot staart onderzocht. Ik was heel braaf. Al moet ik het zelf zeggen. Maar dat zeiden mijn baasje en de dokters ook.

De dokter keek bij mij alles grondig na: longen, hart, oren, ogen, tanden, nagels, … enz.

Alles was “tip-top” in orde. Ben ik blij. En deze keer geen spuitje. Oef … dat is pas voor volgend jaar.

Zo, dat was het dan weer. Tot een volgende keer.

Groetjes van mij.
KITO.