KITO's blog · 27 oktober 2017

Mijn dierenarts

Vandaag ben ik voor de eerste keer op controle geweest bij mijn eigen dierenarts.

De dierenarts was blij mijn baasje terug te zien. Zij kennen elkaar nog van in de tijd toen FALCO daar jaarlijks op controle ging.

Ik was wel heel bang en wist niet wat er allemaal ging gebeuren. De dokter heeft mij goed nagekeken : mijn hartje, mijn gewicht, mijn vacht, mijn ogen en oortjes, mijn vaccinaties, … enz.

Ik weeg ongeveer 3 kilo, ik ben gezond en “in topconditie”.

Er was alleen een probleem om de ingeplante chip onder mijn huid terug te vinden. De dokter kon die na 3 pogingen niet vinden. Uiteindelijk bleek ik geen chip te hebben.

Ter plaatse werd er gebeld naar de hondenkennel om dit te melden. Deze verwees ons door naar hun dierenarts om mij opnieuw van een nieuwe chip te voorzien. Gelukkig woont deze dierenarts daar in de buurt en konden we onmiddellijk komen om dit te laten doen.

Dus “eind goed, al goed”. Alleen de officiële registratie moet mijn baasje nu nog thuis per post ontvangen. En dan ben ik officiëel geregistreerd. Ze hebben mij dus bijgevolg een nieuw europees paspoort moeten aanmaken.

Nadien was ik wel blij dat alles achter de rug was en dat ik terug thuis was, in mijn vertrouwde omgeving. Dat spuitje dat ik bij de dierenarts ook nog gekregen heb, maakt mij wel moe. Ik ga dus even een dutje doen in mijn mandje.

Tot later hé.

Oh ja … de dierenarts heeft een mooie foto gemaakt van mij en mijn baasje. En ze hebben deze foto, samen met een klein artikeltje, op hun facebookpagina geplaatst : https://www.facebook.com/DAPHildeCoenen/